moto
  • Home
  • Ασφαλιστικά Άρθρα

Ποιες αλλαγές καθιστούν την ασφάλιση αστικής ευθύνη απαραίτητη προϋπόθεση στον ιατρικό χώρο;

Το ιατρικό λειτούργημα ενέχει σοβαρό βαθμό ευθύνης. Το ιατρικό λάθος είναι μία πιθανότητα που μπορεί να προκύψει κατά την άσκηση των καθηκόντων και του πλέον ευσυνείδητου ιατρού, κάθε ειδικότητας, έχοντας ως ενδεχόμενο την έγερση αξιώσεων εναντίον του.

Η  αύξηση και η συνεχής ανάδειξη των αξιώσεων αποζημίωσης για περιστατικά που οφείλονται σε ιατρικά λάθη ή παραλείψεις τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, έχει ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα ευθύνης και έχει καταστήσει άτυπα υποχρεωτική τη ασφάλιση των ιατρών για την επαγγελματική αστική τους ευθύνη, διότι όλα τα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα απαιτούν με την έναρξη συνεργασίας με τους ιατρούς, την προσκόμιση συμβολαίου επαγγελματικής αστικής ευθύνης Ιατρού.

Διαβάστε Περισσότερα

Ποιες ασφαλιστικές εταιρείες θα σηκώσουν το βάρος των αποζημιώσεων στους πληγέντες της Μάνδρας;

Crash test για την ελληνική ασφαλιστική αγορά στο σύνολό της, την κάθε εταιρεία αλλά και τον μεμονωμένο ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, αποτελεί η διαχείριση των περιπτώσεων που χρήζουν αποζημίωσης, ιδιώτες και επιχειρήσεις, που επλήγησαν από τις μεγάλες πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής.

Μέχρι και χθες, οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν είχαν ακριβή εικόνα της όλης κατάστασης, καθώς υπάρχουν ακόμη μέρη στα οποία δεν έχουν πρόσβαση οι πραγματογνώμονες, όπως επισημάνθηκε στο NextDeal.

Κατόπιν τούτου, οποιαδήποτε προσπάθεια για μια ολοκληρωμένη αποτίμηση του ύψους των αποζημιώσεων που θα κληθούν να καταβάλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι παρακινδυνευμένη. Οι αρχικές εκτιμήσεις πάντως που έκαναν λόγο για 10 εκατ. ευρώ τουλάχιστον και δημοσιεύθηκαν και στο nextdeal.gr, αποτελούν την «κάτω» βάση καθώς νέες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο τελικός λογαριασμός θα κινηθεί υψηλότερα.

Να σημειωθεί εδώ πάντως ότι ορισμένες μεγάλες εμπορικές και βιομηχανικές ζημίες, όπως αυτή της Johnson & Johnson και της ΑΒ Βασιλόπουλος, δεν θα επηρεάσουν την ελληνική ασφαλιστική αγορά, καθώς οι δύο εταιρείες, όπως αναφέρουν από την αγορά, είναι ασφαλισμένες απευθείας στο εξωτερικό και δεν λαμβάνονται υπόψη στους υπολογισμούς αυτούς.

Διαβάστε Περισσότερα

Εθνικό Συμβούλιο για το συνταξιοδοτικό πρότεινε ο Δημήτρης Μαζαράκης

Την δημιουργία ενός Εθνικού Συμβουλίου ή μιας Ανεξάρτητης Αρχής για το συνταξιοδοτικό, προτείνει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, σύμφωνα με όσα είπε στο 1ο Aσφαλιστικό Forum ο πρόεδρος της EAEE, Δημήτρης Μαζαράκης.

Το Εθνικό Συμβούλιο για το συνταξιοδοτικό θα καταγράφει τα προβλήματα θα προτείνει λύσεις οι οποίες θα εγκρίνονται από την Βουλή των Ελλήνων και θα λειτουργεί στο πλαίσιο μιας εθνικής στρατηγικής.

Διαβάστε την ομιλία κ. Δ. Μαζαράκη:

"Εκ μέρους της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος θα ήθελα καταρχήν να ευχαριστήσω το Economist και τους διοργανωτές του συνεδρίου για την τιμητική σημερινή πρόσκληση μας σε αυτό το πάνελ.

Το συνταξιοδοτικό βρίσκεται τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα τα χρόνια της κρίσης, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Οι κανόνες ανατρέπονται για πολλοστή φορά, και σίγουρα, αυτή δεν θα είναι η τελευταία.

Αν λοιπόν οφείλουμε κάτι στους έλληνες πολίτες, είναι, ως ειδικοί, να πούμε την αλήθεια για το συνταξιοδοτικό, και η αλήθεια είναι πικρή.

Το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας μας πρέπει να αλλάξει και πρέπει να αλλάξει γρήγορα και ριζικά.

Οι αιτίες που δημιούργησαν το πρόβλημα είναι πολλές και χιλιοειπωμένες,

1. τα υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης,

2. ο κατακερματισμός του συστήματος

3. οι χαριστικές ρυθμίσεις,

4. οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις,

5. η εισφοροδιαφυγή και η αδήλωτη εργασία,

6. η οικονομική κρίση και η ανεργία,

7. το PSI,

Διαβάστε Περισσότερα

Αφορολόγητο και «πλαστικό χρήμα». Τι ισχύει τελικά;

Το τελευταίο διάστημα, έχει δημιουργηθεί μία εύλογη απορία στους περισσότερους φορολογούμενους και αυτή δεν είναι άλλη από την υποχρέωση να εξοφλούν τις συναλλαγές τους με πλαστικό χρήμα. Πιο συγκεκριμένα, βάσει του ψηφισθέντος νόμου, όλοι οι μισθωτοί/συνταξιούχοι, ή οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, προκειμένου να έχουν δικαίωμα να «χτίσουν» το αφορολόγητο όριο, θα πρέπει να διενεργούν συναλλαγές με «πλαστικό χρήμα».

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

 – Ποιοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν με «πλαστικό χρήμα»;

 Όλοι όσοι ο νόμος ορίζει ότι δικαιούνται να έχουν αφορολόγητο. Αυτοί είναι: α) Οι μισθωτοί β) Οι συνταξιούχοι και γ) οι κατ’ επάγγελμα αγρότες

- Οταν λέμε "πλαστικό χρήμα" εννοούμε υποχρεωτικά χρήση πιστωτικής κάρτας;

Ο νόμος αναφέρει ότι η πληρωμή πρέπει να γίνεται με «ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής». Κατά συνέπεια δεν περιορίζεται στις πιστωτικές κάρτες, αλλά μπορεί να γίνεται και η πληρωμή μέσω e- banking, προπληρωμένων καρτών, χρεωστικών καρτών κ.ο.κ.

– Ποια ποσά πρέπει να πληρώνει ο κάθε υπόχρεος με «πλαστικό χρήμα»;

Διαβάστε Περισσότερα

Ποιος φοβάται το πράσινο γουρουνάκι και την ιδιωτική ασφάλιση στο συνταξιοδοτικό;

Το «μπλε» το χρώμα των ανοικτών οριζόντων, επέλεξαν στην Insurance Europe για μία έκδοση με τίτλο «A Blueprint for Pensions» με την οποία επιχειρούν να αλλάξουν την γκρίζα εικόνα που έχει διαμορφωθεί για τις προοπτικές των δημόσιων συνταξιοδοτικών σχημάτων σε όλη την Ευρώπη.

 Όσοι νομίζουν ότι το συνταξιοδοτικό είναι ένα ελληνικό και ειδικότερα δημοσιονομικό πρόβλημα, σχετίζεται δηλαδή με την οικονομική κρίση, μάλλον κάνουν λάθος. Το συνταξιοδοτικό είναι πρωτίστως ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα. Το προσωνύμιο που συνοδεύει την Ευρώπη ως «Γηραιά Ήπειρος» έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια κυριολεκτική σημασία.

Η Ευρώπη γερνάει και το ζήτημα ενός βιώσιμου και επαρκούς συνταξιοδοτικού συστήματος αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο μίας επιτυχημένης κοινωνίας και οικονομίας. Ο αριθμός των ατόμων ηλικίας 65 και άνω σε σχέση με αυτόν μεταξύ των ηλικιών 15-64 αναμένεται να διπλασιαστεί μεταξύ 2013-2060 (Πηγή: Ageing Report 2015, Ευρωπαϊκή Επιτροπή). Έχοντας αυτό ως δεδομένο, τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη έχουν προχωρήσει στην αναμόρφωση των συνταξιοδοτικών τους συστημάτων.

Ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό. Σύμφωνα με τις συστάσεις του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (OECD) το Δεκέμβριο 2016, οι πολίτες θα πρέπει να εισφέρουν περισσότερα και για μεγαλύτερη περίοδο προκειμένου να αυξήσουν το εισόδημά τους κατά την περίοδο της συνταξιοδότησης.

Διαβάστε Περισσότερα

Ασφάλειες

Αστικής Ευθύνης

liability insurance

Κατοικίας

home insurance

Ζωής

Life insurance

Επιχείρησης

heriaa2

Αυτοκινήτου

Car Insurance

Σκαφών

Boat insurance