Πώς καλύπτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες ζημιές στο ακίνητο από χιόνι και παγετό;

Τσούτσας Χαράλαμπος

Με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα ψύχους, το nextdeal ενημερώνει σχετικά.

Οι καλύψεις «Χιόνι» και «Παγετός» περιλαμβάνονται συνήθως μέσα στην παροχή «Φυσικά Φαινόμενα» συμβολαίων ασφάλισης περιουσίας, κατοικιών και επιχειρήσεων. Αντίστοιχα το κόστος της κάλυψης υπολογίζεται συνήθως μέσα στο συνολικό ασφάλιστρο του πακέτου ασφάλισης περιουσίας που θα επιλέξει ο ενδιαφερόμενος. Ενδεικτικά μια πλήρης ασφάλιση οικίας αξίας κτηρίου 100 χιλ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της παροχής «Χιόνι και Παγετός», κοστίζει περίπου από 70 ευρώ ετησίως ανάλογα το πακέτο και την εταιρεία.

Ο ασφαλισμένος αποζημιώνεται για υλικές ζημιές που θα δημιουργηθούν στο ακίνητο από «Χιόνι» και «Παγετό» έως το ύψος του ασφαλισμένου κεφαλαίου ενώ συνήθως συμμετέχει στο κόστος αποκατάστασης της ζημιάς με ένα ελάχιστο ποσοστό ή και ποσό απαλλαγής, ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία.

Όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες Ατλαντική Ένωση, ΑΧΑ, Εθνική, Interamerican, Allianz, ERGO, Αγροτική, Eurolife ERB, Generali, Μινέττα, Υδρόγειος, Συνεταιριστική, Ορίζων, Ιντερσαλόνικα δίδουν την παροχή μέσα στα συμβόλαια ασφάλισης κατοικιών και επιχειρήσεων. ….

Ο Χιονιάς ήρθε «κατακτητής» σε όλη την χώρα με χιόνια, παγετό και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. Ενημερωθείτε σήμερα με λεπτομέρειες από τον ασφαλιστικό σας διαμεσολαβητή για τα οφέλη της ασφάλισης περιουσίας!

Πηγή: Nextdeal

Διαβάστε περισσότερα για την ασφάλιση κατοικιών

Social Media:

Social Share: